Utdrag ur recensioner

Galleri Majnabbe 1992
”Netterblad vill inte lösa världens problem och han vill inte berätta om sig själv. Det han sysslar med är att visa sina visioner och skönhet samt lösa svåra konstnärliga problem, och de klarar han.”
Crispin Ahlström, Majnabbe – GP - 92

Galleri Colon, Floby
Netterblad känner sin akvarelltekniks varje minsta möjlighet och utvecklar sina motiv i bilder av sällan skådad omsorgsfullhet och detaljrikedom. Han är en nostalgiker och superromantiker. Javisst, men med frisk blick för miljöer och föremål värda att ställa i fokus.
Calle Hellmor, Falköping

Galleri Nordens bilder
P-O Netterblad är en akvarellens mästare, som med mestadels enkla motiv, gärna i rundare former, skapar ljus och färgskimrande tavlor, som ingen torde undgå att reagera på de flesta också att förälska sig i. Onekligen bland de bästa och intressantaste akvareller jag sett på länge.
Sven Arne Haag, Kungälv

Kulturhuset Fyren – 98
P-O Netterblad målar ofta entréer dörrar, som ibland utstrålar en något flagnad högreståndselegans men även en solid borglighet eller enklare trädörrar till uthus, nära bondesamhället. Kanske kan man se entréerna som metaforer för människa, som trots ålderns angrepp har behållit sin värdighet och skönhet.
Rune Borell

Galleri Sjöhästen
Flera av hans målningar återger ett mörkt och dunkelt, närapå monokromt rum. I centrum placerar han en naken kvinna med ryggen vänd mot betraktaren. Vi finner henne helt vardagligt sittande på sängkanten eller flätande sitt hår. Eller så sträcker hon bara på sig, behagfullt som en katt. Armarna lyfts över huvudet och hela tyngden är förlagd till ena benet i en klassisk kontrapost. Huvud, nacke och rygg smälter samman med mörkret. De är bara den runda stjärten som framträder ur skuggorna, skicklig modellerad och skimrande vit som fullmånen. Det är stämningsfullt och mycket skönt.
Eva Josephson – Södermanlands nyheter

Kungälvsposten
Han har under senare år fått ett virtuost handlag med akvarellen och ur enkla näraliggande motiv visar han fram en tidlöshet och en evighetskänsla, som får det att svindla i betraktarens huvud. Hans känsla för material och stoffer skapar tredimensionella upplevelser, samtidigt som ljuset skiftar oupphörligt i bilder, där färgen kan ligga tät och mörk eller glittra till med hjälp av stänk. Trädgårdsmotiv, blommor, stora runda kärl och nakna kroppar har samma sensuella utstrålning och reflexer av själva livet finns där överallt.

Galleri Nord
Några bilder av körsbär och äpplen får det att vattnas i munnen. De ser saftiga och svala ut som om dom just har plockats i en morgonfrisk trädgård. Samtidigt är de något märkligt med ljuset i vissa av bilderna, det är som om det nästan fräter bort föremålet.
Lena Asker

Galleri Ljungan - 2004
Mest fascinerande i sin medverka fullhet är väggarna halvt raserade i här har år o väder och vind farit hårt fram med dem. En och annan hotas att falla ihop. Och de är i sådana, och många andra stunder, hans akvareller blir vad han inte vill att de ska vara, dom blir vackra. Inte på de konventionella viset, utan tvärtom. Han gör de fula vackert och de vackra fult, och han gör det med en förunderlig behärskning av själva tekniken. Som hantverk är de makalöst.
Curt Bladh – Sundsvalltidningen