P-O Netterblad


Född 1949 i Mölndal. Familjen flyttar till Göteborg, Guldheden efter två år. Tecknar och målar hela min uppväxt. Det är egentligen mitt enda intresse. Går så småningom igenom korrespondenskurser som NKI, och famus Artistes School. Gör inga allvarliga försök att komma in på någon konstskola, förrän jag börjar närma mig 30 år. Går på KV, konstskola, som jag upplever som fantastisk. Bra lärare, som Bert Ställvik, Ingemar Petterson m.fl. efter KV blir det Hovedskous grafik i två år.

Under studietiden tecknar jag reportageteckningar för GT och gör illustrationer i olika sammanhang bla. Meny till Stena Line. Efter studietiden, som jag tycker är tillräcklig nu, söker jag och kommer med i konstnärsklubben i Göteborg, sitter där i styrelser av olika slag, vilket jag fortfarande gör. Och nu börjar jag ställa ut bilder på gallerier och dylikt, vilket kan följas på min C.V.

Jag började måla i olja och teckna. Målade allt möjligt. Mycket porträtt och beställningar av skiftande slag. Det är först för ca 20 årsen jag börjar måla akvarell, något som jag blivit mest uppmärksammad för och som akvarellist har ja fortsatt. Leder numera även kurser i liten skala i akvarellmåleri på Smögen. Jag har nu levt på mitt måleri i 20 år ungefär och tycker att livet som bildkonstnär är spännande. Med allt vad det innebär av vånda och svårlösta problem, blandat med stor glädje och tillfredställelse.

Konstnärslexikonet Amanda